«

»

feb 27

Intel: a korszerű asztali gépet harmadával olcsóbb üzemeltetni

Budapest, 2015. február (MTI) – A korszerű asztali számítógépek mintegy 30 százalékkal kevesebb áramot fogyasztanak, mint például az öt évesnél régebbiek.

Az amerikai Intel számítástechnikai chipgyártó szerint a nagyobb áramfogyasztást részben a régi fejlesztésű grafikus kártyák okozzák.
A cég tapasztalata szerint a bekapcsolva hagyott asztali számítógépek szintén növelik a kiadásokat, mivel egy gép készenléti üzemmódban mintegy 130 forint értékű áramot fogyaszt naponta. A számítógép áramigényét ugyanis leginkább a processzor és annak beállításai, illetve a grafikus kártya határozza meg.
A közlés szerint egy ötéves asztali számítógép 11-44 ezer forint értékű áramot fogyaszt egy évben, különösen akkor, ha a felhasználók a gépet nem, csak a monitort kapcsolják ki, például szoftverfrissítés miatt.
A Központi Statisztikai Hivatal felmérése szerint 2013-ban a vállalkozások 91 százaléka használt számítógépet, amelynek jelentős hányadát, 61 százalékát az asztali gépek adják. A Bell Research tavaly április kutatása pedig megállapította, hogy a teljes magyar üzleti pc-állomány, az intézmények eszközeivel együtt, meghaladta a kétmillió gépet.
A költségek csökkenthetők többek között egy energiatakarékos modellre történő cserével, a számítógép tudatos használatával, vagy távvezérlésével, illetve egy korszerű grafikus kártya beépítésével, amelynek költsége 10-150 ezer forint között változhat – közölte Intel az MTI érdeklődésére.

 

MTI 2015. február 21., szombat 8:32

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Az oldal bizonyos tartalmainak megtekintéséhez a sütik elfogadása szükséges. több infó

Weboldalunk a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használ. A Weboldal használatával Ön beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába.

Bezárás