«

»

ápr 15

Van megoldás az olcsóbb pc-üzemeltetésre

 

ncomputing

A mai számítógépek sokkal erősebbek, mint régi, egész szobákat kitöltő társaik. És mint tudjuk, elektromos energiát használnak. Az első általános célú számítógép, az ENIAC durván 150.000 wattot fogyasztott. Ezt összehasonlítva a mai adatokkal, jelentős különbség adódik, hiszen a jelen pc-i körülbelül 110-200 wattot fogyasztanak.

Jelentős különbség, valóban. De akkor csak egy ENIAC működött – ma pedig 850 millió pc van használatban. Napjaink egyik nagy problémája az egyre növekvő számítógép-használat, hiszen sajnos káros hatásairól legtöbben nem vesznek tudomást. S e tömeges felhasználás mellett, több tíz millió pc kerül a szemétlerakókba világszerte, amely hatalmas mennyiségű mérgező e-hulladékot jelent, többek között higany és kadmium tartalma miatt.

 

Az egyik lehetséges válasz a problémákra az NComputing rendszerek használata a normál pc-k helyett. Nyolcvan országban több, mint 15 ezer szervezet használ NComputingot, amely egy vékonykliens megoldás. Az NComputing virtualizációs szoftverével és hardverével nagyon hatékonyan képes kiaknázni a szerver erőforrásait, úgy, hogy nem tartalmaz sem processzort, sem memóriát, sem mozgó alkatrészeket. A pc-k átlagos 110-200 wattos fogyasztásával szemben megelégszik öt wattal. A rendszerben minden felhasználónak külön-külön elég egy monitor, egy billentyűzet és egy egér, no meg az NComputing eszköz, amellyel a szerverhez csatlakozni lehet.

 

Az NComputing L-szériás eszközei öt watt körül fogyasztanak, az X-szériáé pedig egy watt is lehet felhasználónként. Ha egy szervezetnél hetven pc-t tíz darabra cserélünk le, amelyhez 60 NComputing X-szériás eszköz csatlakozik, akár tízezer kWh is megspórolható, ez évi egy tonna szén-dioxid-kibocsátás csökkentésnek felel meg. Egy különálló pc több hőt generál, mint egy százwattos izzó. Egy osztályterem, számítógéplabor vagy iroda hamar felmelegszik a számítógépek által kibocsátott hőtől. Ezekben a munkakörnyezetekben rendszerint szükség van légkondicionálásra. A légkondicionálók növelik az áramköltségeket, és nagy beruházás a telepítésük és a karbantartásuk. Az NComputing kilencven százalékkal kevesebb hőt termel az átlag számítógépeknél, és így nincs szükség légkondicionálásra.

Ha kíváncsi a megoldásokra keressen minket elérhetőségeinken:

Telefon: 06-31-329-0690

E-mail: gyuri@lanriver.hu

Postacím: 2201 Monor, Pf.: 55.

Vagy írjon egy hozzászólást, és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Az alábbi HTML kódok használhatóak: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Az oldal bizonyos tartalmainak megtekintéséhez a sütik elfogadása szükséges. több infó

Weboldalunk a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használ. A Weboldal használatával Ön beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába.

Bezárás